"Або по-нашому, або ніяк". Парламентер в Мінську розповів про позицію росіян

Денис Казанський відреагував на заяву нового призначенця в Тристоронню контактну групи Леоніда Кравчука про компроміси з окупантами Донбасу.


Переговорна позиція росіян і їх маріонеткового режиму на тимчасово окупованій частині Донбасу - "буде або так, як хочемо ми, або ніяк". Про це, виходячи з особистого досвіду, заявив в Facebook Денис Казанський, донеччанин на мінській майданчику для обговорення долі ОРДЛО.

Так він прокоментував новину про те, що главою української делегації в Мінську призначений перший президент Леонід Кравчук, який заявив, що готовий йти на певні компроміси з окупантами.

Казанський нагадав, що Україна в ході мінських переговорів не раз йшла на компроміси: в 2014-му прийнятий і підписаний президентом закон про "особливий статус" ОРДЛО, який щорічно продовжується, а восени 2019 го Банкова погодилася на впровадження так званої формули Штайнмайера в законодавство.

"А на які компроміси за цей час пішла Росія і її окупаційна адміністрація? Хтось може назвати хоч один крок, який був зроблений ними назустріч Україні?" - задав він риторичне питання, додавши, що поки не зовсім розуміє сенс призначення.