Кладовище медуз у Кирилівці наполохало туристів

Приємний відпочинок на Азовському морі українцям псують медузи. Їх настільки багато, що спокійно поплавати у морі не вдається.


У соцмережах численні відпочивальники роблять публікації та скаржаться, що зайти в море неможливо. Наразі, за словами туристів, тисячі медуз "окупували" курортну Кирилівку.

Користувачі інтернету припускають, що у медуз може бути шлюбний період і вони пливуть на мілину. "У вас в Кирилівці наразі спостерігається нашестя медуз виду - медуза звичайна "Корнерот", що відноситься до слабо жалячих медуз. Зараз всюди в світі відбувається катастрофічне збільшення чисельності цих мешканців. Однією з причин стало погіршення екології океану", - пояснюють нашестя медуз під відео користувачі.
Тікають від бруду

Екологи розповідають, що причиною нашестя медуз є забрудненість моря та річок, які в нього впадають. У Кирилівській селищній раді розповіли, що з медузами ніяк не борються.

"Медузи на своїй території має прибирати кожна база відпочинку. Жодних інших заходів щодо боротьби з медузами у нас не передбачено", - повідомили представники селищної влади.

Поки ж відпочивальникам доводиться миритися зі слизькими "окупантами" узбережжя моря і чекати, поки натовп медуз переміститься деінде.

Материалы по теме