У Єгипті назвали дату відкриття кордонів для туристів: що потрібно знати

Єгипет з 1 липня відкриє міжнародне авіасполучення до головних морських курортів країни для іноземних туристів.


Про це 11 червня повідомили в уряді країни, передає ТСН

Зокрема, будуть відкриті Південний Синай, де розташовані Шарм-ель-Шейх і Дахаб, провінція Червоне море, де розташовані курорти Хургада та Марса-ель-Алам, а також місто Мерса-Матрух на узбережжі Середземного моря. Окрім курортів, міжнародне авіасполучення з іншими містами країни залишиться закритим до подальших повідомлень.

У травні єгипетським готелям дозволили відкритися для внутрішніх туристів із дотриманням заходів безпеки. Впродовж наступних двох тижнів у країні мають послабити деякі інші обмеження, включаючи скорочення на одну годину нічної комендантської години. Також буде подовжено час роботи магазинів.

Влада країни дозволила у зв'язку з відкриттям кордонів збільшити завантаження готелів до 75%. Водночас туристам не рекомендують вживати їжу або напої за межами готелів чи ресторанів, які мають сертифікат безпеки, а в разі появи будь-яких симптомів зараження вірусом необхідно повідомити адміністрацію готелю.  Туроператори наголошують, що у випадку зараження коронавірусом під час відпочинку в Єгипті туристу нададуть ліки і необхідне лікування коштом створеного у країні фонду для боротьби з COVID-19.

В аеропорту вильоту відпочивальнику необхідно буде заповнити документ, який підтверджує, що він раніше не був заражений коронавірусом, не був у контакті з хворим, і що за 14 днів до дати поїздки жодних симптомів вірусної інфекції не виникало.

Особам, які прибувають з країн, в яких спалах вірусу досяг рівня епідемії, необхідно буде надати негативний результат тесту, проведеного не більш ніж за 48 годин до вильоту. У разі відсутності довідки тестування буде проведено в аеропорту після прильоту і вихід з будівлі аеропорту буде можливий після отримання результату приблизно за чотири години.
 

Материалы по теме