В ЄС закликали Росію вплинути на бойовиків, щоб дотримувались умов перемир'я

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель привітав домовленість про режим припинення вогню на Донбасі і закликав Росію вплинути на бойовиків.


Відповідну заяву опублікувала його пресслужба.

Він високо оцінив зусилля президента України Володимира Зеленського з виконання Мінських угод і підтвердив повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.
Читайте також:

"Боррель привітав останню домовленість, яка була досягнута на засіданні Тристоронньої контактної групи, щодо додаткових заходів по припиненню вогню з 27 липня з метою забезпечення дотримання всеосяжного, стійкого і безстрокового припинення вогню, і наголосив на необхідності досягнення прогресу стосовно заходів, узгоджених під час паризького саміту в "нормандському форматі" в грудні 2019 року. Високий представник також підтвердив очікування ЄС, що Росія відповість на зусилля України, повністю виконавши Мінські угоди і використає свій вплив на збройні формування, які вона підтримує. Боррель підтвердив, що санкції ЄС проти Російської Федерації залишаються в силі", – йдеться в заяві.

Нагадаємо, у Тристоронній контактній групі в Мінську домовились про цілковите припинення вогню на Донбасі з 27 липня. Не стріляти домовились аж до повного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Материалы по теме

Під час переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна сторони обговорювали ситуацію на Донбасі та інші аспекти зовнішньої політики.