У Мінських угодах немає вимоги щодо закріплення в Конституції особливого статусу ОРДЛО – Кравчук

Призначений головою української делегації в Тристоронньої контактній групі екс-президент Леонід Кравчук заявив, що в Мінських угодах не записана необхідність закріплення в Конституції особливого статусу Донбасу.


«А дехто, в тому числі російська сторона, наполягають, що там, мовляв, саме так написано. І ми маємо довести, маємо сісти та прочитати разом, і прийти до висновку», – цитує Леоніда Кравчука Інтерфакс-Україна.

Леонід Кравчук також зазначив, що Мінські угоди по-різному трактуються сторонами конфлікту на Донбасі: «Ми не можемо ставити під сумнів те, що написано в Мінських домовленостях, але ми можемо сказати, що пройшло чимало часу, і ці п'ять років показали, що деякі положення документів не працюють, або працюють суперечливо, або трактуються по-різному. Тому потрібно привести їх у таку систему мислення та систему дій, із якими погодяться всі сторони, щоб припинити війну на Донбасі», – повідомив Кравчук.

Нагадаємо, 30 липня Леонід Кравчук погодився очолити делегацію України в ТКГ щодо Донбасу. Він сказав, що хоче зробити все, «щоб прискорити мир на Донбасі». Він буде робити це на громадських засадах. Перед цим другий президент України Леонід Кучма вийшов з Мінських переговорів, в яких брав участь з 2014 року. Кравчук вже заявив про можливість створення на Донбасі вільної економічної зони і допустив кадрові зміни в українській делегації в тристоронньої контактній групі.