Буряк розбушувався: запорожани дістали мера скаргами на пляж

Жители Запоріжжя не полишають висловлювати скарги на результати «будівництва століття» – Правобережний пляж, на оновленні якого «освоїли» 55 мільйонв гривень з міського бюджету.


Пляж був відкритий зовсім недавно після реконструкції у Дніпровському районі міста. Проте, як з'ясувалося на практиці, більшість функцій і нововведень, які обіцяв міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, виявилися банальною показухою. До того ж територія пляжу цілком може стати реальною небезпекою для тих, хто там відпочиває. Зокрема, у піску знайшлися старі плити з арматурою, яка стирчить і води. В день, коли пляж відкривали, місцевим мешканцям довелося йти до пляжу розбитою доріжкою.

Новий підйомник для людей з інвалідністю також став предметом бурхливих дискусій. Він просто не працює. Біля цього ліфта на пляжі висить ошатна табличка з часом роботи і телефоном для виклику персоналу. Але з'ясувалося, що ліфт не працює у принципі. Він працював лише в день відкриття пляжу – коли камери знімали, як на ньому катається міський голова.

Мабуть це й стало останньою краплиною, яка розлютила мера.

13 липня Володимир Буряк прийняв кадрові рішення і повідомив про це громадськість у Фейсбуці:
«Щойно прийняв низку кадрових рішень:
1. Звільнив з займаної посади директора міського департаменту інфраструктури та благоустрою Владислава Коноваленка.
2. Відсторонив на час проведення службового розслідування від займаної посади директора КП «Управління капітального будівництва» міської ради Андрія Бушова.
3. Директору КП «Титан» даю 2 години, щоб на Правобережному пляжі постійно чергувала людина, яка буде обслуговувати підйомник для інвалідних візків. Інакше пропоную йому також писати заяву на звільнення.
4. Припиняються всі платежі підряднику, який виконував реконструкцію Правобережного пляжу.
Ми зробили дуже гарну та сучасну зону відпочинку, і я дуже б хотів, щоб туди змогли потрапити всі бажаючі. Але підрядник зробив все, щоб цього не сталося – по факту підйомник є, але він не працює. Разом з тим, профільні служби не проконтролювали процес. Тому приймаю конкретні рішення і застерігаю інших – відповідальність наздожене всіх!»
– попередив мер.

 

Материалы по теме