Для безпечної реінтеграції ОРДЛО знадобиться чверть століття

ОРДЛО ще довго буде залишатися територією війни після деокупації.


Україні необхідно 25 років для безпечної реінтеграції тимчасово окупованого Донбасу. Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр, перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков.

«Там же не тільки «гереушники», а цілком свідомі хлопці, які в 20 років ненавидять Україну, і хочуть жити в Радянському Союзі. Тому безпечна реінтеграція займе мінімум років 25. Це одне покоління повинно змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади також подолає руйнування того розбрату в головах, який там є», – вважає Олексій Резніков.

За його словами, там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і вони вже в школу підуть. Він переконаний, що Україна повинна бути готова до того, що безпечна реінтеграція - це надовго.

«Саме безпечна - це моя червона лінія. Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях, а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, будуть розвиватися українські прапори - ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей», - підкреслив Олексій Резніков.

Він також вважає, що місцеві вибори у тимчасово окупованому Донбасі будут позачерговими, вони будуть проводитися за спеціальним законом.

Материалы по теме