Український фільм про хлопчика з Донбасу номінували на премію «Еммі» (ВІДЕО)

Український документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика, який живе на Донбасі під час бойових дій, став номінантом американської телевізійної премії «Еммі».


Цю інформацію підтвердив асистент режисера стрічки Азад Сафаров. Фільм під назвою The Distant Barking of Dogs включений в категорію «Видатний документальний фільм про сучасні події».

«Фільм про Україну номінований на круту і найпрестижнішу в світі нагороду Emmy! Той самий наш фільм «Віддалений гавкіт собак», про 10-річного хлопчика з Донбасу, який живе біля лінії фронту. Ми в категоріїOutstanding Current Affairs Documentary. Поруч з нами знову медіадінозаври - HBO, PBS, CNN, Netflix і ін. Всього в цьому році номінантів вибирали з 2000 року робіт», - зазначив Сафаров.

Переможців премії оголосять 20 і 21 вересня в США.

Фільм данського режисера Саймона Леренга Уілмонта «Віддалений гавкіт собак» знімався у селі Гнутове Донецької області в 2015-2017 роках. Цей населений пункт розташований поруч з Маріуполем на пыдконтрольній Україні території. Однак село нерідко потрапляє під обстріл, бо неподалік проходить лінія фронту.

У центрі сюжету - 10-річний хлопчик Олег, який живе в Гнутове разом з бабусею. Його родина не захотіла залишати рідний дім і відчула на собі весь жах війни.

Ця документальна кінострічка раніше отримала престижну нагороду - премію Джорджа Фостера Пібоді.

Материалы по теме