Україна може вимагати видачі затриманих у Білорусі громадян зі складу «ПВК Вагнера»

Україна може вимагати видачі уродженців України, яких затримали в Білорусі разом з іншими бойовиками російської «ПВК Вагнера».


Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Сергій Кривонос у коментарі «5 каналу».

Він додав, що вже звертався з цим питання до Міністерства закордонних справ. На його думку, екстрадиція «вагнерівців» дала б поштовх до покращення відносин з Білоруссю.

«Чи не розглянути б таку пропозицію, щоб їх нам видали по екстрадиції. Це питання обговорюється, яким чином. Це було б непогано. По-перше, це б посилило нормальні відносини України й Білорусі, дало б поштовх до покращення відносин. І відбило би бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни», — наголосив Кривонос.

Варто додати, що проти 33 затриманих російських бойовиків приватної військової компанії «Вагнера» у Білорусі відкрили кримінальну справу.

29 липня під Мінськом сили спецпідрозділу «Альфа» КДБ і міліції  затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера. Також на півдні країни було знайдено та затримано ще одну людину. Всього відомо про прибуття 200 російських бойовиків. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що втручання найманців у справи країни було очікуваним і викликав послів з Росії та України через те, що всі затримані мають російські паспорти, але частина з них – українське громадянство.

Материалы по теме