У Станиці Луганській з'явиться мобільний пункт для проведення ПЛР-тестування

Мобільний пункт для охочих пройти ПЛР-тестування на коронавірус працюватиме на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Станиця Луганська".


Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"У Станиці Луганській має запрацювати мобільний пункт, де можна буде добровільно здати біоматеріал для проходження ПЛР-тестування. У разі отримання негативного тесту це дозволить не перебувати на самоізоляції", - зазначив очільник області.

Наразі в Луганській області дослідження методом ПЛР проводять у Сєвєродонецьку обласна вірусологічна лабораторія і ТОВ КДЛ "Фармбіотест". Дослідження методом ІФА виконують також дев'ять лабораторій краю. Чотири з них є приватними, а ще п'ять, клінічні, діють у Біловодському, Сватівському, Старобільському, Попаснянському та Новоайдарському районах.

На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС йшлося також про те, що з 1 серпня скасована обов'язкова самоізоляція для громадян, які повертаються на підконтрольну Україні територію з тимчасово непідконтрольних територій Криму і Донбасу.

Материалы по теме