Із РФ поширюються фейки про катастрофу MH17

Європейські аналітики нарахували 260 російських фейків про катастрофу «Боїнга», збитого армією РФ над Донбасом шість років тому.


Всі вони спрямовані на те, щоб приховати відповідальність Кремля за цю трагедію.

Про це йдеться в дослідженні сайту EUvsDisinfo.

«За шість років безперервна прокремлівська кампанія з дезінформації, спрямована на те, щоб приховати відповідальність Кремля за цю трагедію, триває. Однак у міру того, як виявляється дедалі більше доказів прямої участі Росії, дезінформаційна кампанія, вочевидь, чіпляється за соломинку», – стверджують автори дослідження.

Серед найбезглуздіших фейків EUvsDisinfo зауважує позитивну реакцію МЗС Росії на видану в Малайзії книгу про те, що єврейські антихристи-ілюмінати нібито причетні до загибелі двох літаків Malaysia Airlines – MH17 і MH370.

Останнім часом, підкреслили аналітики, з’явилися спроби пов’язати процес у справі про катастрофу літака на Донбасі з коронавірусом, ідеться в публікації, а безпосередньо перед початком суду в Нідерландах на світ з’явилися «нові сенсаційні витоки» про відсутність ракетних систем «Бук» у районі катастрофи.

«Жодна брехня не має банального вигляду у довгій грі Кремля із заплутування і заперечення», – підкреслено в матеріалі.

Нагадаємо, літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). В результаті загинули 298 осіб.

 

Материалы по теме