Кремль боїться відповідати за порушення перемир'я на Донбасі через присутність там військових РФ

Росія в черговий раз намагається піти від відповідальності за те, що відбувається на непідконтрольних Києву територій Донбасу. Пов'язано це з тим, що тоді Кремлю доведеться визнати, що в Східній Україні з ЗСУ ведуть війну російські солдати.


Про це повідомив віцепрем'єр-міністр України, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Рєзніков, пише Інтерфакс-Україна. Рєзніков заявив, що хоч Москва і намагається скинути з себе відповідальність за порушення режиму перемир'я, вона чітко розуміє, що при обстрілі з боку окупантів міжнародна спільнота буде посилювати санкції саме щодо РФ.

Резніков повідомив, що в Кремлі усвідомлюють і всі розуміють, що порушення перемир'я негативно відіб'ється на Росії. За словами Рєзнікова, міжнародні санкції щодо Росії стосуються не тільки збитого МН17 або віджатого Криму, але і порушенням Мінських домовленостей, на які Росія погодилася.

Віцепрем'єр зазначив, що розвіддані та повідомлення від бійців ЗСУ свідчить про те "всі збройні формування, що знаходяться сьогодні на окупованій частині Донецької та Луганської областей України, є частиною 1-го і 2-го армійських корпусів Збройних сил РФ".

"Тому, звичайно ж, там командують російські офіцери, і вони забезпечують поширення цієї команди, цього наказу. Вони просто його ніколи не покажуть, і не оформлять це рішеннями збройних формувань ОРДЛО. Хочу нагадати, що" збройні формування ОРДЛО" – це лексика Мінських угод, підписаних у 2014 році", - підкреслив він.

 

Материалы по теме