Основний центр обсервації для хворих на COVID-19 буде поблизу Станиці Луганської

Про це пише Урядовий Кур`єр.


Для усіх громадян, котрі в’їжджатимуть на територію України, в Луганській області визначено п'ять адрес для майбутньої обсервації. «Вже ніякої самоізоляції, чи заходів з відпускання під особисті зобов'язання, як ми робили раніше, не буде. Усі зараз мають відбути обов’язкову двотижневу обсервацію», – заявив під час пресконференції голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

За його словами, із прикордонниками обговорено порядок дій, якщо будуть збиратись десять-двадцять людей, котрі хочуть перейти або переїхати в Україну. Наразі в області визначено п'ять місць, куди їх можна розвозити. «Якщо буде багато людей, то основний центр будемо робити у наметовому містечку у Станиці Луганській», – поділився планами Сергій Гайдай.

І у Станично-Луганському районі вже відбулися навчання з розгортання наметового містечка для можливого розташування польового госпіталю або місць обсервації.

Як зазначає пресслужба місцевої райдержадімінстрації, під час тренувань було відпрацьовано взаємодію районних спеціалізованих служб з швидкого переміщення наметів, відпрацьовано підключення до електромереж, налагодження процесу харчування, санітарної обробки і багато інших питань, необхідних для функціонування наметового містечка для обсервації.

Материалы по теме