Терористи намагалися залучити чиновницю з Луганщини в антиукраїнську діяльність

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на прес-службу контррозвідки СБУ.


Представники терористичної організації "МГБ ЛНР" затримали жінку по дорозі до Луганська, кілька годин залякували і змусили в результаті погодитися на "співпрацю".
 
"Контррозвідники Служби безпеки України не допустили залучення керівниці однієї з структурних ланок обласної військово-цивільної адміністрації Луганщини в антиукраїнську діяльність на користь терористичної організації" МГБ ЛНР "", - сказано в повідомленні.
 
Так, оперативники СБУ встановили, що чиновниця намагалася по сімейних справах потрапити під тимчасово окупований Луганськ. Терористи затримали її на КПВВ "Станиця Луганська".
 
"Бойовики були інформовані про специфіку її службової діяльності, протягом багатьох годин залякували жінку і врешті-решт змусили її погодитися на конфіденційне співробітництво. Ворожу" псевдоспецслужбу "цікавив доступ до актуальних відомостями про діяльність органів влади і управління Луганської області", - повідомили в контррозвідці .
 
Зараз контррозвідники СБУ з'ясовують, виконувала чиновниця завдання ворога чи ні.
 
У Службі безпеки нагадали, що російсько-терористичні НВФ можуть спробувати завербувати будь-кого, але особливий інтерес для них представляють українські чиновники і члени їх сімей.
 
Відповідальність за співпрацю з терористами - до 15 років позбавлення волі. При цьому, якщо громадянин не виконував завдань ворога і повідомив органам влади про спробу вербування, його звільняють від відповідальності.
Материалы по теме