В ОРДЛО заявили про готовність до повного припинення вогню на Донбасі

Так звані Донецька і Луганська «народні республіки» заявили про перехід до повного безстрокового припинення вогню на Донбасі.


Заяви опубліковані на сайтах «народних міліцій» «ЛНР» і «ДНР», повідомляє «Обозреватель».

Якщо вірити цим заявам, терористам на Донбасі з 27 липня заборонено використання будь-якого озброєння, включаючи стрілецьку зброю. Відзначається, що командири незаконних збройних формувань «провели інструктаж особового складу».При цьому в «народних міліціях» підкреслили, що в разі «агресії з боку противника» вони готові до «адекватних дій».

Також в «ДНР» заявили, що в окуповані райони Донецької області будуть пропускати громадян лише за наявності спеціального дозволу на в'їзд. А виїхати з ОРДО зможуть тільки люди з пропискою на вільній частині України.

«27 липня КПВВ «Оленівка» буде здійснювати пропуск громадян на в'їзд і виїзд. Час роботи пункту пропуску з 09:00 до 18:00. Для виїзду необхідно мати реєстрацію (прописку) на території України. Для в'їзду необхідно обов'язковий дозвіл міжвідомчого оперативного штабу», – йдеться в повідомленні сепаратистів.

Нагадаємо, за день до повного припинення вогню бойовики влаштували на Донбасі 15 обстрілів. Підрозділи ЗСУ розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року, котре вступає в силу з 00:00 27 липня 2020 року. Водночас у штабі готові до провокацій противника з метою зірвати перемир'я, як це неодноразово відбувалося раніше.

Материалы по теме