В ОБСЄ заявили про 111 порушень за першу добу всеосяжного перемир’я на Донбасі

За минулу добу підрозділами Об'єднаних сил зафіксований лише один постріл з підствольного гранатомета, досконалий збройними формуваннями Російської Федерації.


Обстріл був поблизу населеного пункту Шуми, постріл був неприцільний і ніс провокаційний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Про це сьогодні, 29 липня, вранці повідомили в прес-центрі штабу ООС, передає Інше ТБ.

Втрат серед українських захисників в результаті ворожого пострілу немає.

Як підкреслюють в штабі ООС, заходи повного і всеосяжного припинення вогню в разі порушення домовленостей противником і створення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців не позбавляють українських воїнів можливості відкривати вогонь.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил на 07:00 ранку 29 липня залишається повністю контрольованою, за поточну добу обстрілів в районі операції об'єднаних сил не зафіксовано.

Спостерігачі ОБСЄ станом на 19:30 27 червня зафіксували 111 порушень припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі, зокрема 21 вибух. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

У місії заявили, що помітили безпілотний літальний пристрій поблизу лінії розведення сил та засобів у районі Золотого та Петровського. Об’єкт літав у вечірній та нічний час.

Більшість одиниць озброєння (21 із 22) були розміщені із порушенням лінії відведення на аеродромі на непідконтрольній частині Луганської області.

Також повідомляється, що бойовики знову обмежували пересування спостерігачів.

Нагадаємо, у штабі операції Об'єднаних сил уподовж 27 липня у зоні бойових дій на Донбасі зафіксували три факти порушення режиму припинення вогню.

Материалы по теме