У штабі ООС уточнили, де окупанти порушили режим перемир'я

У штабі операції Об'єднаних сил уточнили, де окупанти порушили оголошений з опівночі на Донбасі режим повного та всеосяжного припинення вогню.


Як повідомляється на сторінці прес-центру штабу операції Об'єднаних сил у Facebook, серед ночі окупанти з тимчасово непідконтрольної Ужівки відкривали вогонь по позиціях українських воїнів біля Водяного.

«Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат внаслідок ворожого обстрілу немає», - йдеться у повідомленні.

У штабі ООС також додали, що другий обстріл зафіксовано неподалік Новомихайлівки – там за допомогою протитанкових гранатометів бойовики здійснили замінування українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2.

Нагадаємо, о 0.20−0.45 27 липня був зафіксований обстріл підрозділів 36-ї окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів. з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню. За день до повного припинення вогню бойовики влаштували на Донбасі 15 обстрілів. Підрозділи ЗСУ розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року, котре вступило в силу з 00:01 27 липня 2020 року. Водночас у штабі ООС готові до провокацій противника з метою зірвати перемир'я, як це неодноразово відбувалося раніше.

 

Материалы по теме