Сесія Генасамблеї ООН вперше в історії відбудеться в режимі «онлайн»

Голова Генасамблеї ООН Тіджані Мухаммад-Банде звернувся до країн-учасниць з пропозицією провести заплановану на 22-29 вересня сесію в онлайн-режимі через пандемію COVID-19.


Про це пише «Укрінформ» з посиланням на The Economic Times.

«Новий формат означатиме, що вперше за 75-річну історію світової організації глави держав та урядів не збиратимуться тут (у Нью-Йорку – ред.) на сесію ООН», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Мухаммад-Банде порекомендував лідерам держав заздалегідь записати виступи, які покажуть у залі Генасамблеї, без їх особистої участі у засіданні.

«Глави держав та урядів або міністри, що представляють держави-члени, звернуться на загальних дебатах за допомогою попередньо записаних відеозвернень», - заявив він.

За його словами, країни мають надіслати записи промов своїх президентів, прем'єр-міністрів або інших представників за п'ять днів до початку сесії.

Бути присутніми особисто на сесії Генасамблеї зможуть один або два дипломати від кожної делегації.

«Усі особи, які фізично перебуватимуть у залі Генеральної Асамблеї, не повинні мати симптомів COVID-19, мають дотримуватися рекомендованої фізичної дистанції та носити маски у приміщеннях», - йдеться у рекомендаціях голови Генасамблеї ООН.

Зазначається, що всі другорядні події протягом сесійного тижня також потрібно буде перенести на віртуальні платформи, щоб обмежити кількість людей у будівлі ООН.
 

Материалы по теме