Міністра оборони викликають «на килим»

Верховна Рада хоче заслухати міністра оборони Андрія Тарана.


Його доповідь у сесійній залі запланована на п'ятницю, 17 липня.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки звернуло увагу на те, що випускники училищ, коледжів та інших навчальних закладів стали отримувати повістки в армію. Це сталося через те, що зовнішнє незалежне тестування в 2020 році через карантин перенесли на серпень. А перед цим президент Володимир Зеленський підписав указ про перенесення весняного призову на травень-липень.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Міністерство освіти і науки України та Міністерство оборони України скоординувати свої дії щодо надання випускникам відстрочки від весняного призову в зв'язку зі зміщенням дат вступної кампанії.

Заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко вважає за правильне викликати міністра оборони: «Це дійсно важлива тема. Зараз призов і поширюються чутки», - заявив Корнієнко.


 

Материалы по теме

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України, контр-адмірал Олексій Неіжпапа зазначає, що введені проти Російської Федерації міжнародним співтовариством санкції не змусили Росію відмовитися до захоплення українських територій.