Стартував новий етап пом'якшення карантину: що запрацювало

Відновили роботу бази відпочинку та санаторії, установи культури, та два КПВВ на Донбасі


Від сьогодні в Україні розпочався новий етап виходу країни з карантину. Відновили роботу бази відпочинку та санаторії, установи культури, та два КПВВ на Донбасі.

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів, пише РБК-України.

Як повідомляється, Україна від сьогодні відновили роботу пропускних пунктів на Донбасі. Зокрема, це два КПВВ "Станиця Луганська" і "Мар'їнка". Таким чином через перший можна буде пройти пішки, а другий буде здійснювати пропуск з 11:00 до 14:00.

Щоб перетнути лінію розмежування, необхідно бути в захисній масці, дотримуватись соціальної дистанції, пройти температурний скринінг та надати згоду на самоізоляцію, з використанням електронного сервісу "Дій будинку" або обсервації.

Крім того, відповідно до встановлених правил у Міністерстві охорони здоров'я відновили свою роботу бази відпочинку та санаторії. Вони запрацювали у областях, які відповідають необхідним показниками для переходу на наступний етап пом'якшення карантину.

Зазначимо, МОЗ визначає умови для пом'якшення карантину за трьома показниками. Так, одним з них є дані середньої кількості ПЛР-тестувань за останні 7 днів на 100 тис. населення. Наступним показником є інцидентність - кількість хворих, знову захворілих людей за останні 7 днів на 100 тис. населення. А також завантаженість ліжок в лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою, яка не повинна бути більше 50%.

Материалы по теме

В Северодонецке, который с 19 октября официально отнесен к «красной» зоне, не будут останавливать городской и междугородний транспорт, также будут работать все продовольственные рынки и магазины. Такая же ситуация будет по всей области.