Бойовики порушили перемир’я на Донбасі

Бойовики на Донбасі порушили перемир’я, яке почало діяти з півночі 27 липня.


Як повідомив командувач ООС Володимир Кравченко, о 0.20−0.45 був зафіксований обстріл підрозділів 36-го окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

«Втрат з боку Об'єднаних сил немає. Наші підрозділи поки мовчать», — сказав він.

Кравченко зазначив, що загрози життю і здоров’ю особового складу не було.

Він додав, що близько 9 години ранку терористи здійснили три постріли з ручних протитанкових гранатометів, а також встановили три міни.

Нагадаємо, з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню. За день до повного припинення вогню бойовики влаштували на Донбасі 15 обстрілів. Підрозділи ЗСУ розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня 2020 року, котре вступило в силу з 00:01 27 липня 2020 року. Водночас у штабі ООС готові до провокацій противника з метою зірвати перемир'я, як це неодноразово відбувалося раніше.

Раніше в штабі заявляли, що російські найманці замінували українські позиції мінами з годинниковим механізмом, щоб під час дії режиму припинення вогню ті вибухнули і все виглядало так, ніби українська сторона здійснила обстріл і порушила домовленості про «тишу».

Материалы по теме