Італійці сподіваються подорожувати країнами ЄС вже з 15 червня

Про це заявив глава МЗС країни Луїджі Ді Майо.


Як пише aspekty.net з посиланням на Reuters, за його словами, Німеччина і Швейцарія вже повідомили про те, що можуть відкрити кордони для італійців до цього часу.

«15 червня - це важлива дата для багатьох з наших громадян», - зазначив Ді Майо на прес-конференції під час візиту до Словенії.

У свою чергу глава МЗС Словенії Анже Логар заявив, що ситуація з охороною здоров'я в Італії швидко поліпшується, і він також оптимістично налаштований у зв'язку з цією датою.

Італія, яка є четвертою країною в світі за кількістю смертей, викликаних COVID-19 після США, Британії та Бразилії, відкрила свої кордони для громадян ЄС 3 червня, але велика частина європейських держав поки не поспішає приймати громадян Італії.

В Італії зареєстровано близько 234 500 випадків зараження коронавірусів, 33 770 пацієнтів загинули. У Словенії число підтверджених випадків коронавируса досягає тисячу чотиреста сімдесят дев'ять, померли 109 осіб.

Материалы по теме

В Северодонецке, который с 19 октября официально отнесен к «красной» зоне, не будут останавливать городской и междугородний транспорт, также будут работать все продовольственные рынки и магазины. Такая же ситуация будет по всей области.