Counterpart: Зеленський зробив нову заяву про «ту сторону»

Україна виконує домовленості про припинення вогню на Донбасі на 100%, а дії тієї сторони залежать від Росії, заявив президент України Володимир Зеленський.


«Ми будемо робити все, щоб зберегти перемир’я. Сьогодні ми це виконуємо на 100%. Що стосується тієї сторони, все буде залежати від Російської Федерації, чи зможе вона це все контролювати і чи зможуть вони дотримуватися тих домовленостей, які у нас були», — сказав він на брифінгу.

Зеленський зазначив, що на Донбасі відбуваються одиночні постріли, але у випадках серйозної атаки українські військові будуть відповідати.

«Чи можемо ми сказати, що немає ніяких одиночних пострілів? Ні, вони є, вони існують. Тому що це 410 км розмежувальної тимчасової лінії, і проконтролювати все дуже складно. Що стосується наших воїнів, вони у нас дуже потужні. І якщо буде здійснюватися серйозна атака і постріли, які виходять за рамки домовленостей, вони будуть дуже потужно відповідати. Вони про це знають», — додав український президент.

Зеленський додав, що якщо «та сторона хоче припинення війни, про що вони постійно говорять, ми з вами будемо це відчувати».

Нагадаємо, з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню. Окупанти порушили його через 20 хвилин. Противник обстріляв підрозділ 36-го окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів. В ОБСЄ заявили про 111 порушень за першу добу всеосяжного перемир’я на Донбасі

Материалы по теме