Не COVID, так отруєння: у Запорізькій області лікарня прийняла додаткових хворих

Люди масово отруїлися на базі відпочинку біля Азовського моря і тепер роз'їжджаються.


У курортній Кирилівці Запорізьклої області отруїлися відпочивальники, серед яких - діти. За фактом масового отруєння порушено кримінальну справу.

2 липня до місцевої поліції надійшло повідомлення, що на одній з баз відпочинку на вулиці Коса Пересип чотирнадцять відпочиваючих поскаржилися на болі в животі і нудоту.

Після огляду медпрацівниками їх доправили до інфекційного відділення Якимівської районної лікарні. Наразі життю та здоров'ю дітей і дорослих нічого не загрожує. Медики оцінюють стан здоров'я постраждалих як задовільний.

На місці події працюють фахівці Держспоживспілки в Запорізькій області і медики Кирилівської ОТО. Фахівці взяли необхідні зразки води та їжі для лабораторного дослідження.

За словами директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександра Мащака, відпочивальникам стало зле увечері 1 липня після прийому їжі. Було госпіталізовано вісьмох дітей та п’ятьох дорослих.

«За попередніми даними, відпочивальники отруїлися окрошкою. Окрошка — це страва без термічної обробки продуктів, яку за санітарними нормами не можна давати дітям. На сьогодні триває позапланова перевірка цього закладу оздоровлення», — сказав він.

Перший заступник голови Запорізькій ОДА Іван Федоров зауважив, що база «Дніпровські зорі» розпочала роботу без необхідних дозвільних документів. Через це на всіх базах відпочинку Азовського узбережжя проведуть позапланові перевірки.

За даними ЗМІ, діти, що отруїлися — вихованці дніпровського клубу дзюдо «Спарта».

Нині всі пункти харчування на базі закриті. Всі вони перебувають в оренді в різних осіб. Басейн не працює, а самі відпочивальники масово залишають «Дніпровські зорі».

У сільраді Кирилівки між іншим зазначають, що випадків зараження на COVID-19 у селищі поки що не фіксувалося.

   

Материалы по теме