ОБСЄ: бойовики розстрілюють камери спостереження

Окупанти цілеспрямовано знищують камери відеоспостереження ОБСЄ, аби облаштувати позиції на ділянці розведення №3 «Петрівське» й повернутися на неї.


Про це повідомили в українській стороні Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування.

В УС СЦКК назвали розстріляні напередодні камери ОБСЄ «заздалегідь спланованими провокаційними операціями».

На початку червня в районі селища Петрівське вороги свідомо знищили комплекс відеокамер, які фіксували їхні порушення щодо облаштування фортифікаційних споруд та нарощування існуючих мінних полів в межах ділянки розведення сил та засобів №3 «Петрівське».

29 червня під час проведення спостережного польоту представниками СММ ОБСЄ на ділянці розведення №3 в районі селища Петрівське було виявлено трьох людей на колишніх позиціях незаконних збройних формувань РФ, з яких двоє перебували в нещодавно виритому десятиметровому подовженні наявної траншеї, йдеться в повідомленні УС СЦКК.

Представники Місії також зазначили, що подовження траншеї не зафіксоване за даними спостереження від 7 червня.

Таким чином, цей факт, є ще одним підтвердженням того, що російсько-окупаційні війська продовжують приховано облаштовувати фортифікаційні споруди в межах ділянки розведення сил та засобів №3 «Петрівське», заявляють в УС СЦКК.

«Мета окупантів очевидна: це приховано реалізовувати свої злочинні дії щодо постачання озброєння, боєприпасів, військової техніки, унеможливити спостереження за переміщенням особового складу до лінії зіткнення. А також в непомітно для спостерігачів Місії проводити подальше удосконалення фортифікаційних споруд та збільшення існуючих мінних полів, як в межах ділянок розведення, так і за її межами», – підкреслюють спостерігачі ОБСЄ.

Материалы по теме