Повернення до СРСР: Росія вводить практику дозволів на виїзд громадян за кордон

Для виїзду за кордон від росіян почнуть вимагати довідки


Уряд РФ визначило перелік поважних причин, що дозволяють залишати країну в умовах коронавірусних обмежень, пише finanz.ru.

Згідно з постановою, підписаною прем'єром Михайлом Мішустін, перетнути кордон росіяни зможуть, якщо доведуть, що їдуть для відвідування проживають за кордоном родичів, для роботи, лікування або навчання за кордоном.

«Ми розуміємо, що життєві ситуації бувають різні», - заявив Мішустін на засіданні координаційної ради з боротьби з коронавірусів.

Він додав, що в уряд вчинив «багато звернень» від громадян, яким необхідно виїхати «в силу багатьох причин». І в зв'язку цим в режим обмежень було вирішено внести корективи.

Вони будуть поширюватися і на що в'їжджають до Росії іноземців. Вони зможуть перетнути кордон, якщо доведуть, що направляються на лікування в російські медорганізаціі, або мають близьких родичів, які потребують догляду.

Тэги: росія
Материалы по теме

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель привітав домовленість про режим припинення вогню на Донбасі і закликав Росію вплинути на бойовиків.